söndag 26 september
Äntligen bilmässa!
Foto: IAA

Äntligen bilmässa!

15 september, 2021

Artikel. Efter ett och ett halvt år med inställda bilsalonger världen över var det i början av september åter dags för en fysisk bilmässa. IAA i München bjöd på både spännande bilpremiärer och ett bredare grepp på bilar och transport.

Den 7 september var det dags för den första stora bilsalongen på länge att öppna portarna – även för fysiska besökare. IAA Mobility heter mässan i München som i år ersatte den traditionella bilsalongen i Frankfurt.
Redan innan coronapandemin pågick en omvandling av de traditionella bilmässorna mot bredare mobilitetsmässor. Så var det också på IAA Mobility där det var fokus på såväl nya bilmodeller som bil- och transportrelaterad mjukvara, batteriteknik och miljö, alternativa transportlösningar och ”visioner om framtidens mobilitet”.

Mercedes-Benz VISION AVTR
Mercedes hade mycket att visa upp på mässan i München, som den nya elektriska bilmodellen EQE, Mercedes-AMG:s första elektriska modell, EQS, samt konceptbilen VISION AVTR, på bilden ovan, som ska kunna styras med tanken.

Volkswagen ID. Life
Volkswagen fortsätter bredda utbudet av elektriska ID-modeller. ID. Life är en småbil med rolig design och väntas komma ut på marknaden 2025.

Kia Sportage
I Kias monter var det världspremiär för Kia Sportage Plug-In Hybrid i europeiskt utförande samt europapremiär för elbilen Kia EV6.

Smart No. 1
Minibilsmärket Smart får en nystart och blir elektriskt. Konceptbilen No. 1 är en mindre crossover som sägs vara nära hur produktionsbilen kommer att se ut.

Audi Grandsphere
Audi Grandsphere är en över fem meter lång och riktigt elegant konceptbil med självkörande teknik, baserad på en ny elektrisk plattform.

BMW i Vision Circular
BMW i Vision Circular är nästa steg i BMW:s miljöarbete – till 100 procent tillverkad av återvunnet material eller förnybara råvaror och helt återvinningsbar.

Kul för hela familjen
Att fysiskt kunna besöka mässan uppskattades av både stora och små. Mitt i centrala München fanns en bana där barn kunde köra bil själva.

Läs mer