söndag 26 september
Spel: Tanknarok

Spel: Tanknarok

1 september, 2021

Artikel. Tanknarok är ett kaotiskt, kul och actionfyllt tankstridsspel för (helst) flera spelare.

Saker behöver inte alltid vara så komplicerade. I Tanknarok har man en stridsvagn, en arena och motspelare. Sist kvar på arenan vinner. Det speciella med Tanknarok är inte konceptet i sig, utan utförandet.
Spelet är en blandning av shoot ’em up
och fordonsstridsspel som spelas mot andra spelare. Upp till fyra spelare deltar i matcherna som går ut på att skjuta de andra och vara sist kvar. En match, eller en omgång i en match, kan vara över på några sekunder, sedan kastas man direkt in i nästa omgång. I standardläget är det först till fem vinster som gäller. Kontrollerna är enkla och responsiva – man har en skjutaknapp, en specialvapenknapp och en ”dash”-knapp, medan stridsvagnen och siktet styrs med styrspakarna. Vyn är ovanifrån och på arenorna – som det finns över 90 av – finns både farligheter och specialvapen. Förutom ”last tank standing” finns några andra spelvarianter, vilket ger variation. Grafiken är toppen och spelet är nästan menyfritt för att vara enkelt och snabbt att spela.
Tanknarok är ett väl genomtänkt och lätt- och snabbspelat spel för alla som kan uppskatta kul kaos tillsammans med vänner, även om det också går att spela mot datorstyrda motståndare. Något regelrätt enspelarläge finns inte. Det ska gå att spela online, dock var det tomt på servrarna när jag testade, vilket kan bero på att spelet då ännu inte officiellt släppts.

PETER ÖBERG

Läs mer