söndag 26 september
Spel: Mickey Storm and the Cursed Mask

Spel: Mickey Storm and the Cursed Mask

1 september, 2021

Artikel. Mickey och Jenny Storms föräldrar har blivit kidnappade av skurken Dr Fisher. För att rädda dem måste syskonen manövrera igenom farliga och vattenfyllda banor.

Förra året testade vi i Bil & Bostad Slide Stars, ett Trials-liknande spel där man istället för att köra med motorcyklar på galna banor kontrollerade sociala medier-kändisar i galna vattenrutschkanor. Mickey Storm and the Cursed Mask är ett spel som är väldigt likt Slide Stars och gjort av samma utvecklare, men med helt annan inramning – och några nya inslag. Spelet kan närmast beskrivas som en blandning av sidscrollande racing och hopp-spel och 2D-plattformsspel – bitvis påminnande om de tidiga Sonic-spelen, faktiskt.
Man styr något av syskonen Mickey eller Jenny Storm som måste ta sig igenom tricksiga banor i ett vattenland för att stoppa skurken Dr Fisher som kidnappat syskonens föräldrar. Man hoppar, undviker faror, samlar grejer som finns utspridda på banorna och tar sig i mål. Nytt är bland annat en attackknapp och bossbanor.
Kontrollerna är toppen och inramningen är betydligt charmigare än Slide Stars. Svårigheten är satt på en lagom nivå; att ta sig i mål är oftast inte svårt, däremot kan man behöva spela om banorna för att hitta nog med saker som behövs för att få upp poängen och låsa upp nya banor.
Spelet är överraskande roligt, och att man kan vara två som spelar tillsammans är ett plus.

PETER ÖBERG

Läs mer