söndag 26 september
Spel: Lake

Spel: Lake

1 september, 2021

Artikel. Kör ut paket med din postbil, skaffa nya vänner och fundera över livsval i det avslappnande äventyrsspelet Lake.

I Lake spelar man en kvinna, Meredith, som återvänder till den lilla amerikanska stad där hon växte upp för att köra ut post under ett par veckor. Efter en kort introduktion hoppar man in i bilen och sätter igång med post- och paketutdelandet. Men även om bilkörning och leveranser är en stor del av spelet handlar det egentligen inte om det, utan om att ta en paus och fundera över vad man vill i livet. Under spelets gång återupplivar Meredith bekantskapen med kompisar från förr men skaffar också nya vänner, och i slutet, när de två veckorna är över, ställs man inför ett val.
Lake är ett stillsamt och avslappnande spel helt utan stress och krav (annat än vissa val man nödgas göra). Rent praktiskt går spelet till så att man kör bil och levererar post till adresser runtom den sjö där spelet utspelas, och pratar med folk. Man väljer själv vilka man vill lära känna bättre och engageras också allt eftersom allt mer i vad som händer i samhället.
Grafiken är inte jätteavancerad, men fin. All dialog sker med röstskådespelare. Miljöerna ger lite samma känsla som Twin Peaks, men utan läskigheter. Spelet har några buggar, som menyer där inställningarna inte alltid sparas och att det fryser när man ska avsluta det, men i stort funkar det fint.
Ska jag sammanfatta Lake med ett ord blir det ”behagligt”. Ett fint och avkopplande spel och en skön paus från vardagen.

PETER ÖBERG

Läs mer