söndag 26 september
Öppet hus, fika och kanonerbjudanden

Öppet hus, fika och kanonerbjudanden

1 september, 2021

Artikel. Nu på lördag, den 4 september, är det MRF-dag hos Bil & Bostads bilhandlare. Ta chansen att kolla in höstens nyheter, få svar på dina frågor eller bara ta en fika.

Ljumma semesterdagar börjar lida mot sitt slut och hösten är på intågande. Bland stans bilhandlare är förberedelserna i full gång inför årets MRF-dag, som i år inträffar den 4 september. Precis som tidigare år kommer det att bjudas på kaffe, bullar och frestande erbjudanden för alla bilintresserade umebor med omnejd.

För många är bilen den ultimata frihetsmaskinen – den ger oss makten över vårt resande och vår tid. I takt med att bilen blir allt miljövänligare och säkrare fortsätter den också att vara det självklara transport-alternativet för den som själv vill bestämma över sin mobilitet.
I norra Sverige är behovet av bil särskilt stort, och många är helt eller delvis beroende av den för att vardagen ska flyta på som den ska. Även de som bor utanför storstäderna på andra håll i Sverige, och barnfamiljer, är mer beroende av bilen än andra.
Motorbranschens Riksförbund, MRF, bildades för 61 år sedan och har idag cirka 1500 medlemmar bland bilhandlare och verkstäder. Nu på lördag, den 4 september, har det återigen blivit dags för MRF-dag med öppet hus hos Bil & Bostads bilhandlare i Umeå. På menyn utlovas fika, slipade erbjudanden samt möjligheten att få sina frågor besvarade – och, ej att förglömma, ta del av höstens nyheter.

Frihet i bilhallen
Hos bilhandlarna är förväntan stor inför MRF-dagen. Mattias Bergström, platschef på Lindholms Bil, ser dagen som en bra möjlighet för kunder att få svar på sina frågor.
– Våra kompetenta säljare kommer att upplysa kunderna om de vanligaste frågorna gällande elbilar, räckvidd, batteriet i kyla samt möjligheten att kunna ladda bilarna här uppe i Norrland, säger Mattias Bergström.
Mattias tycker att man inför köpet bör göra en behovsanalys som tar hänsyn till ens behov av storlek, drivmedel samt hur bilägandet ska ske. Vad gäller lördagen utlovas många spännande nyheter på bilfronten, och Mattias menar att det är viktigt att kunderna fysiskt får provköra modellerna och ”inte bara sitta hemma och göra sina beslut i teorin”.
– Det är befriande för folk att fysiskt kunna besöka en bilhall igen efter en lång frånvaro på grund av pandemin. Lägger vi sedan till den ekonomiska fördelen för kunderna med tanke på alla erbjudanden och rabatter så förstår alla hur viktigt det är att besöka oss på MRF-dagen. Även bullarna bör nämnas som en viktig del av besöket, skrattar han.

LINA WAHLNEMO

Läs mer