söndag 26 september
Spel: Urban Trial Tricky

Spel: Urban Trial Tricky

28 juli, 2021

Artikel. Vill du köra motorcykel på ett hjul, hoppa och göra galna tricks är Urban Trial Tricky Deluxe Edition nu här.

Urban Trial Tricky är ett sidscrollande motorcykelspel där tricksandet är i centrum. Spelet inleds med ett par banor där man lär sig grunderna, sedan tar man sig an en bana i taget. Banorna finns det två huvudsakliga typer av: såna där man ska göra tricks och stunts för att få så höga poäng som möjligt, eller så ska man ta sig från start till mål. Beroende på hur bra det går får man stjärnor, som mest fem per bana, och dessa stjärnor behövs för att kunna låsa upp nästkommande bana. Utspridda finns också pengar och grejer som används för att köpa nya motorcyklar eller grafiska justeringar till dessa eller spelarkaraktären.
Kontrollerna är både enkla att förstå och responsiva. Förutom att styra/balansera och gasa och bromsa finns en vändknapp och ett par knappar för att göra specialtricks. Dock, när man kommit en bit i spelet krävs allt högre poäng och krångligare kombinationer för att man ska kunna få någon stjärna, och risken finns att man fastnar på en bana utan möjlighet att avancera till de kommande banorna. Kanske hade ett mer öppet upplägg varit lämpligare, eller om det hade varit uppdelat mellan stunt- och racingbanorna. Ska man anmärka på något mer är det att det saknas flerspelarmöjligheter.
Svårighetsgraden må vara lite ojämn, men sammanfattningsvis är Urban Trial Tricky kul och välgjort med bra grafik och spelkontroller.

PETER ÖBERG

Läs mer