fredag 6 augusti
Spel: Wobbly Life

Spel: Wobbly Life

21 juli, 2021

Artikel. Bli en gul figur och ta dig an galna jobb, spela minispel och kör alla möjliga sorters fordon i Wobbly Life.

I fjol recenserade vi Totally Reliable Delivery Service här i Bil & Bostad, ett humoristiskt party- och leveransspel med fordonskörning och trasdockekaraktärer i en öppen värld. Och anledningen till att vi nämner det här är att Wobbly Life starkt påminner om det spelet; och kontrollerna om de i Human Fall Flat om man spelat det.
Wobbly Life inleds med att man kickas ut av sin mormor/farmor och får se sig leta jobb för att få pengar till att köpa ett eget hus. Dessa jobb hittas här och var på och i de öar och områden spelet utspelar sig i, och kan bestå av allt från att transportera grejer med fordon till att delta i en tv-frågesport eller spela något minispel. Utspridda finns också båtar, helikoptrar, hoppbollar, traktorer, racingbanor, ett nöjesfält och allt möjligt annat att roa sig med.
Spelet kan spelas själv, men helst bör man vara fler. Tyvärr kan man inte vara fler än två, på delad skärm eller online, vilket är synd då världen nu känns ganska tom på liv och detta är den typ av spel som är roligare när man är fler. Spelet har också en del buggar och kan upplevas som lite opolerat.
Men, när det är roligt är det riktigt roligt, som när min polisutklädda medspelare drar in mig i polishuset och en fängelsecell bara för att, eller när jag och en annan medspelare försöker frakta farligt avfall till ett hungrigt monster.

PETER ÖBERG

Läs mer