fredag 6 augusti
Spel: Crash Drive 3

Spel: Crash Drive 3

8 juli, 2021

Artikel. Hur kul kan ha med bilar i ett spel? Svaret är ... väldigt kul. Bil & Bostad testar det lekfulla racingspelet Crash Drive 3.

Crash Drive 3 är ett racingspel som utspelar sig i en öppen värld (egentligen fem) med fokus på stunts, galen racing, utforskning och flerspelarspelande. Man inleder spelet på ”Nordpolen”, en av fem världar, eller områden, i spelet. Här kan man tävla mot andra spelare online i olika spel eller spela själv och utforska världen, göra utmaningar och samla pengar för att tjäna ihop till fler bilar och tillgång till de andra områdena (allt från vilda västern till månen).
Då jag spelat spelet innan det släppts har det funnits begränsade möjligheter att spela tillsammans med andra, men även själv kan man ha väldigt roligt med spelet. Spelkontrollerna är bra och man har styr på bilen även när det går toksnabbt, och det finns mängder att göra, som stridsvagnsstrider på banor uppe i luften, eller att ta sig an utmaningar som att till exempel förstöra en gigantisk badboll eller göra stunts.
Grafiken är trevlig och tekniskt flyter det mesta på bra. Kameran kan ta någon sekund på sig att vända sig i körriktningen igen efter hopp eller när man backat, och en märklig grej är att den rör sig i tvärtom vertikal riktning jämfört med bilen (som man kan rotera i luften). Men det är petitesser. Hade det funnits möjlighet att också spela på delad skärm hade nog betyget blivit det högsta. Rekommenderas till alla som vill spela ett lekfullt, lättsamt och fartfyllt racingspel.

PETER ÖBERG

Läs mer