måndag 12 april
Spel: Rolling Hamster

Spel: Rolling Hamster

31 mars, 2021

Artikel. Väldigt gulligt och färgglatt och extremt lättspelat. Det är vad som kännetecknar det nya partyracingspelet Rolling Hamster.

Att vara fast i ekorrhjulet heter på engelska stuck in a hamster wheel (olika djur men samma betydelse), och det är precis vad man är i Rolling Hamster. I detta racingspel tävlar fyra hamstrar i hjulförsedda bollar om att komma först i mål. Inte vidare komplicerat. Inte vidare komplicerade heller är spelkontrollerna. Man använder nämligen bara en enda knapp, vilket innebär att fyra spelare utan problem kan spela med ett och samma tangentbord. Men hur funkar det då, kan man undra. Jo, håller man tangenten nedtryckt gasar hamsterbollen rakt fram, och släpper man den svänger den i banans riktning. Och detta funkar rätt så bra, får man lov att säga. Då man alltid är fyra hamstrar (människo- eller datorstyrda) på de ganska små banorna händer det alltid saker, och med lite övning kan man få hyfsad fart eller knuffa de andra av banan. Vad gäller banorna finns det tre världar med fem banor i varje – allt tillgängligt från start.
Fem euro (cirka 50 kronor) kostar spelet och det är inte mycket med tanke på vad man får. Spelet finns endast till PC, i alla fall än så länge, men jag kan tycka att det skulle göra sig bättre på konsol där man ofta har en större skärm att titta på och där lokalt flerspelarspelande likt det som erbjuds här bättre kommer till sin rätt. En kul idé i vilket fall, och vad gäller grafik och det tekniska finns inget att anmärka på heller.

PETER ÖBERG

Läs mer