måndag 12 april
Spel: Tank Brawl 2: Armor Fury

Spel: Tank Brawl 2: Armor Fury

24 mars, 2021

Artikel. Tank Brawl 2: Armor Fury är ett actionfyllt co-op-spel som blandar shoot ’em up med fordonskörande.

Om man är ute efter någon form av handling eller historieberättande är Tank Brawl 2: Armor Fury inte spelet man ska spela, men om det är tanklös stridsvagns- och shoot ’em up-action man vill ha så passar det desto bättre.
Spelet kan spelas själv eller tillsammans med upp till tre medspelare – lokalt eller online. Inledningsvis styr man en gubbe som måste lokalisera delar till en stridsvagn, och när det är gjort hoppar man in i den och spelet börjar på riktigt. Allt eftersom man avancerar får man tillgång till nya stridsvagnar som man kan byta mellan, och även har olika vapen, och ibland får man hoppa ur för att nå något visst ställe. Stridsvagnarna går också att uppgradera.
Men mesta delen spenderas styrande stridsvagnen. Standardvyn är snett ovanifrån, men man kan också välja rakt ovanifrån eller en lägre kameravinkel. Medan man rör sig framåt på kartan anfalls man av soldater, allehanda fordon och bossar. Det finns också ett överlevnadsläge där man på en oscrollande bana tar sej an vågor av fiender.
Tank Brawl 2 är utmanande, kontrollerna är bra och spelet överraskar med en del oväntade och finurliga inslag. En miss är att om man vill spela från början tillsammans med någon måste man först ta bort sin sparfil. I övrigt funkar samarbetsläget som spelas på gemensam eller delad skärm bra.

PETER ÖBERG

Läs mer