måndag 12 april
Spel: Monster Energy Supercross 4

Spel: Monster Energy Supercross 4

17 mars, 2021

Artikel. Fjärde delen i motocrosspelserien Monster Energy Supercross är här, och Bil & Bostad har testat.

Lätt att lära sig men svårt att bemästra. Så kan man sammanfatta Monster Energy Supercross 4. Det första spelet i den officiella motocrosspelserien kom 2018, och nu är alltså del fyra här, vilken också är den första som släpps till den nya generationen konsoler, Xbox Series X/S och Playstation 5.
Monster Energy Supercross 4 är alltså ett motocrosspel där man kör runt på hoppfyllda banor i arenor och tävlar mot andra crossförare. Mycket är bekant om man spelat tidigare delar. Karriärläget är förbättrat, banredigeraren likaså, det finns fler motorcyklister och inte minst ett nytt ”compound” – ett hyfsat stort öppet område där man kan köra runt och öva/utforska/tävla. Att spela online är smidigt men att spela på delad skärm går inte.
Spelet är inte svårspelat, men det kan vara svårt. Det krävs timing och positionering för att komma rätt in i och ut ur hopp och kurvor, men kontrollerna är bra och responsiva och går det dåligt har man främst sig själv att skylla. Det känns inte orättvist, och att köra cross i spelet förblir kul även när det går sämre. Det finns också gott om inställningar och anpassningsmöjligheter.
Grafiskt upplever jag inte några remarkabla skillnader på Series X-versionen jämfört med tidigare, men det ser okej ut och flyter på bra. Gediget karriärläge, innehållsrikt, och lättspelat men svårbemästrat blir slut-
omdömet.

PETER ÖBERG

Läs mer