måndag 12 april
Spel: Monster Jam Steel Titans 2

Spel: Monster Jam Steel Titans 2

10 mars, 2021

Artikel. Om man gillar monstertruckar eller bara lättillgänglig och galen racing är Monster Jam Steel Titans 2 nu här.

I fjol släpptes Monster Truck Championship som var en överraskande trevlig bekantskap. Monster Jam Steel Titans är en konkurrerande titel, och nu är tvåan här – även den en trevlig bekantskap.
Istället för att vara baserat kring menyer har man en öppen värld där man kommer åt garage och lopp, eller så kan man bara köra runt och utforska. Placerar man sig topp tre i loppen låses fler tävlingar och monstertruckar upp (38 verklighetsbaserade sådana finns totalt), och man öppnar även upp nya delar av den öppna världen.
Vad gäller loppen och tävlingarna finns det en stor mängd varianter av dessa: arenatävlingar där man ska utföra tricks eller racingduellera, utomhustävlingar där man tävlar om att ta sig snabbast möjligt till olika platser, och mer traditionell racing. Spelet har också ordentliga flerspelarmöjligheter med både onlinespelande och lokalt spelande på delad skärm. Den senare biten är ovanligt innehållsrik med flera olika sätt att tävla mot varandra.
Grafiken är bra om än inte i absolut toppklass. Spelkontrollerna och fysiken är bra, även om fordonen kan kännas lite lätta. Spelets största styrkor är variationen, lättillgängligheten och det fina delad skärm-läget. Nu har vi förvisso inte kommit så långt in i 2021 ännu, men hittills är detta årets bästa racingspel. Rekommenderas till alla som gillar monstertruckar och lättsam racing.

PETER ÖBERG

Läs mer