måndag 12 april
Spel: Taxi Chaos

Spel: Taxi Chaos

24 februari, 2021

Artikel. Sätt dig bakom ratten på en gul taxi, plocka upp folk och kör dem dit de ska snabbast möjligt. Galna taxiracern Taxi Chaos är här.

Själv har jag har endast spelat Crazy Taxi som snabbast i en arkad, men fullt tillräckligt för att det ska vara tydligt var skaparna av Taxi Chaos hittat inspiration. Detta är nämligen en rätt så blatant kopia av Segas klassiker. Att så är fallet behöver dock inte nödvändigtvis vara något dåligt.
Konceptet är enkelt: man kör taxi i storstaden NYC (”New Yellow City”), plockar upp folk och kör dem dit de ska så snabbt man bara kan. Tiden är begränsad och det gäller att hinna skjutsa så många som möjligt och få så mycket pengar som möjligt.
Taxi Chaos är jättekul inledningsvis. Grundkonceptet är klockrent, den färgglada grafiken är rätt så bra och bilkontrollerna är också bra (och det finns en hoppknapp!). Förutom arkadläget finns ett pro-läge där man får klara sig utan guidande pilar (hopplöst för den utan lokalsinne) samt ett free roam-läge utan tidsbegränsingar (bra för att utforska och hitta genvägar). Men, det blir snabbt enahanda. Som arkadspel ett toppenkoncept, men som hemmaspel lite väl begränsat. Någon form av flerspelarläge eller åtminstone fler kartor hade varit toppen. Det finns nya bilar att låsa upp, men i övrigt är det mest samma.
Jag kan absolut rekommendera spelet till den som saknat ett nytt galet taxispel, men samtidigt hade det kunnat bli ännu bättre med lite mer innovation och variation.

PETER ÖBERG

Läs mer