måndag 12 april
Spel: On the Road

Spel: On the Road

10 februari, 2021

Artikel. I lastbilssimulatorn On the Road sätter man sig i förarsätet på en långtradare och ger sig ut på de tyska vägarna.

Tyskarna verkar gilla sina fordons- och yrkessimulatorer. Storsäljaren Farming Simulator kommer därifrån precis som flera andra titlar vi skrivit om här i Bil & Bostad, där Autobahn Police Simulator 2 nog var den senaste. Tysk är även lastbilssimulatorn On the Road som släpptes till PC för drygt ett år sen och nu även finns på konsol.
I On the Road tar man kontrollen över ett åkeri i Tyskland och mer handfast över lastbilar som ska köras till diverse destinationer. Här finns lastbilar från MAN och Scania, över 600 mil vägar och 16 städer att köra i och mellan. Lastbilskörandet varvas med företagshanterande där man anställer folk, väljer uppdrag och så vidare.
Tyvärr har On the Road en mängd tekniska och designmässiga brister. Gränssnittet är illa utformat och de mest basala grejer kan vara svåra att göra/begripa, spelet är instabilt (kan kräva omstart, framsteg sparas inte alltid) och laddtiderna är långa (även när vi testar på Series X). Mest allvarligt är nog de tvärtomvända vertikala kontrollerna (utan möjlighet att ändra till logiska) vilket gör detta i stort sett ospelbart för alla som spelar med logiska kontrollriktningar.
Mer positivt är själva körningen som är helt okej – vilket är tur då det blir många långa körningar. Nivån vad gäller hur komplicerade grejer är är också okej. Det räcker dock inte för att kompensera för alla brister.

PETER ÖBERG

Läs mer