måndag 12 april

Detta händer år 2021

30 december, 2020

Krönika. Så det blev min tur att skriva nyårs-krönikan denna gång och då plockar vi fram Sibyllans gamla kristallkula och ser vad som kommer att hända. I vanlig ordning tror jag att jag spaltar upp det så blir det enklare att läsa.

1.
Donald Trump överger motvilligt Vita huset och utropar Florida som sin egen stat. Han har ju redan sitt eget palats där Melania får vara ”first lady”. Det gnisslar dock i förhållandet och Melania förväntas gå ut på Tinder och hitta en ny karl. Är Putin ledig? Kim Jong-Un? Inget skulle göra Trump mer förbannad än om Melania tog kontakt med dem.

2.
Avtalet om Brexit har försenats då det måste översättas till alla medlemmarnas modersmål innan EU kan skriva under. Vår egen EU-delegat Erik Bergqvist vill dock underlätta processen och har sagt till Ursula att den inte behöver översättas till hans hemspråk – norsjömål.

3.
Vaccineringen har nu påbörjats i Västerbotten men krögarna klagar på att det går för långsamt. De har nu kontaktat virologen och överläkaren Fredrik Elgh om de inte får erbjuda coronaviruset som ”shots” i baren? Fredrik inbjudes till Skuggkabinettet på Lottas för vidare överläggningar.

4.
Ännu mer strul kring vaccineringen. Det finns inget nationellt register! Stora delar av befolkningen är dock medlemmar i ICA eller Coop vilket gör det möjligt att använda deras register. Shoppa i butiken, ta en spruta vid kassan, betala med kort och du blir registrerad. Hur svårt kan det bli?

5.
Båda fotbollslagen UFC och UIK föll ur sina serier under året som gick och får börja om i de lägre divisionerna igen. Men vad gör det, resonerar publiken. Vi var ju aldrig där och såg några matcher. Nystart. Ruta 1. Nu kör vi igen! Precis som om ingenting hade hänt. Hur det ska gå med Björklöven hänger lite grann på Timrå. Men vi hoppas att båda lagen tar sig vidare.

6.
Vadslagningen påbörjas om när sista gången vi får se Anders Tegnell hålla presskonferens i tv blir. Ska vi tippa den 6 mars? Då har han fått hålla på ett år. Eller ska TV4 ta över produktionen och ersätta Anders med Ernst? Han skulle gulla ihjäl det eländiga coronaviruset.

7.
2020 blev året då allt blev inställt. Frågan är om nästa år blir året då allt ska göras som aldrig blev gjort? OS i Tokyo blir av i sommar liksom World Expo i Dubai. Men hur blir det med Region Västerbottens helg i Lycksele, eller Almedalen? Vi tippar att det blir av och lanseras som ”hållbart” eller ”bra för klimatet” att återanvända det som aldrig använts.

8.
Krönikörerna Nicklas Berglund och Benny Karlsson lär få fortsätta skriva krönikor som Maria Wall illustrerar till Bil & Bostad, eftersom ingenting annat har sagts. Och med det önskar vi alla ett gott nytt år!

Ja du Nicklas Berglund. Det blir din tur att skriva första krönikan år 2021. Manegen är krattad. Gör dina piruetter och cirkuskonster!

BENNY KARLSSON

Läs mer