torsdag 21 januari
Spel: Tanuki Sunset

Spel: Tanuki Sunset

16 december, 2020

Artikel. En tvättbjörn med skatesug ger sig ut på vägarna med sin longboard. Vi testar racing- och skateboardspelet Tanuki Sunset.

Efter att ha sett trailern till Tanuki Sunset var det klart att detta var ett spel att se fram emot. Detta för att det handlar om en tvättbjörn som åker longboard och på grund av den härliga designen.
Man spelar alltså som en tvättbjörn som åker longboard på vägar. Dessa vägar befinner sig ofta uppe i luften – så åker man av åker man av. En skateshop agerar meny eller hubvärld. Här kan man välja bana (bland de man klarat av av), köpa nya skatedelar och kläder samt prata med sin mamma på telefon.
Racingen är inte vidare komplicerad; man styr vänster och höger och kan öka eller minska farten samt drifta för att svänga snävt. Det finns också hopp där man kan utföra trick. På vägarna finns också små trekantiga bloppar som man kan samla på sig och som fungerar som valuta i affären.
Grafiken är snygg och designen underbar – gullig och cool på samma gång. Spelet är lättspelat och överlag ganska ”chill”, men ibland också frustrerande då banorna är långa och det är långt mellan sparpunkterna. Ett litet misstag mot slutet av en sträcka räcker för att man ska behöva spela om fem minuter.
Tanuki Sunset passar både den som vill jaga tider och den som vill chillköra i eget tempo – och det är bra gjort. Måhända kan det bli lite enahanda men tricksen och små uppdrag ger variation. Väldigt charmigt.

PETER ÖBERG

Läs mer