torsdag 21 januari
Spel: Slide Stars

Spel: Slide Stars

18 november, 2020

Artikel. Vattenrutschkanor och sociala medier-kändisar i ett och samma spel? Jodå. Bil & Bostad testar Slide Stars – men tar vi oss vatten över huvudet?

Det är alltid kul med spel med annorlunda och fräscha idéer. Vad sägs om ett spel med vattenrutschkanor och 20 unga ”kändisar” från sociala medier – instagrammare, bloggare, modeller, vattenrutschkanetestare och så vidare – som åker dessa. (Citationstecken då jag aldrig hört talas om någon av dem).
Slide Stars är ett sidscrollande racing- och plattformsspel i samma genre som till exempel Trials-spelen och Animal Super Squad, så trots det speciella upplägget känner man snabbt igen sig i spelmekaniken om man spelat något sådant spel ... med skillnaden att man styr någon ung vuxen på ett flytande föremål. Det gäller alltså att navigera från start till mål på mer eller mindre komplicerade och farofyllda vattenrutchkanebanor. Kontrollerna är enkla – det enda man gör är att styra och balansera åkaren samt använda en knapp för att öka farten och hoppa.
Jag reagerade först på att spelkaraktärerna i stort sett saknar kläder, men kom på att det ju faktiskt är logiskt då de befinner sig i vattenland. Dock upplever jag spelaravbildningarna som märkligt sexualiserade; det hade nog passat bättre med en annan stil på dessa. Banorna kan också se lite lika ut, och spelet är ganska dyrt.
Spelkänslan och kontrollerna är dock bra, och spelet är faktiskt ganska kul. Men kanske är det ännu roligare om man har någon relation till de medverkande.

PETER ÖBERG

Läs mer