måndag 23 november
Spel: Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix

Spel: Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix

21 oktober, 2020

Artikel. Nickelodeon slår på stort i sitt nya kartracingspel med en generös mängd välbekanta figurer i huvudrollerna och allmänt välgjord racing. Kan det mäta sig mot de största namnen i genren?

De stora namnen i kartracinggenren utgörs av Mario Kart-, Sonic Racing- och Crash Team Racing-spelen, och det är dessa spel som utmanare måste mäta sig mot. I grund och botten gör Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix inte mycket annorlunda än dessa – men det behövs inte heller, utan frågan är snarare om spelet gör det det gör bra. Först kan konstateras att Nickelodeon Kart Racers 2 faktiskt har några saker som gör att det sticker ut. Man har hela 30 spelbara karaktärer att välja mellan, kända tecknade figurer från Nickelodeons tv-program, som Turtles, Svampbob- och Rugrats-gängen och så vidare. Dessutom har man ett ännu större urval assistenter – ännu fler Nick-karaktärer – som bistår en under loppen, som till exempel att man efter en krock kan få en fartskjuts. Slajm spelar också en betydande roll. Banorna är fyllda av slajm och när ens slajmmätare är full kan man göra en till specialare – förutom de sedvanliga som plockas upp på banan – beroende på vald assistent.
Annars är själva körningen klassisk kartracing, och har man spelat något spel i genren kommer man att känna igen sig. Även nya spelare kommer kunna sätta igång direkt. Svårighetsgraden är ganska låg och spelet passar även yngre åldrar.
Det somliga kan sakna är någon form av handling eller berättelseläge, ty något sådant finns inte alls. Personligen tycker jag dock inte det behövs. Klassiska lopp räcker gott och förutom dessa finns också arenabataljer, olika utmaningar, bilstyling och onlinefunktioner. Slutsatsen blir att Nickelodeon Kart Racers 2 är ett bra, familjevänligt spel i genren!

PETER ÖBERG

Läs mer