måndag 23 november
Spel: Monster Truck Championship

Spel: Monster Truck Championship

21 oktober, 2020

Artikel. Att ge sig på en karriär som monstertruckförare visar sig vara oväntat roligt. Monster Truck Championship är en av årets största överraskningar.

Nya monstertruckspel har vi inte sett särskilt många av de senaste åren, men nu är Monster Truck Championship här – den första monstertrucksimulatorn enligt spelets officiella beskrivning. Här finns ett lagom (o)komplicerat karriärläge med sedvanligt innehåll som hantering av personal, sponsorer och uppgraderingar samt en massa fordonsinställningar. Tävlingarna innehåller fyra typer av lopp: racing mot andra på en bana, parallellslalomliknande dueller samt freestyle och destruction där man ska utföra tricks på en arena. Välkommet varierat.
Man skulle kunna tro att det vore bökigt att hantera monstertruckar, men körningen är bara så responsiv och mjuk i Monster Truck Championship. De fyrhjulsstyrda truckarna är studsiga, men fysik, spelkontroll och känsla är alla utmärkta. Grafiken är bra den också.
Det enda man kan klaga på är att bilden hackar ibland till när det är många fordon i bild och att kameran i garaget har tvärtomvända vertikala kontroller. Jag hade gärna också sett fler flerspelarfunktioner, gärna på delad skärm, vilket saknas helt. Det hade varit hur kul som helst att tävla mot varandra i freestyle samtidigt på en arena eller i dueller eller race runt en bana.
2020 har varit fyllt med bra racingspel, och Monster Truck Championship tillhör de bästa. En överraskande positiv bekantskap.

PETER ÖBERG

Läs mer