måndag 23 november
Spel: Street Racer Underground

Spel: Street Racer Underground

14 oktober, 2020

Artikel. Okomplicerad racing till ett lågt pris – hur bra är Street Racer Underground?

Världen i Street Racer Underground består av en evig femfilig raksträcka där man ska köra så långt och snabbt som möjligt. Man har också tillgång till ett garage där man kan uppgradera och köpa nya bilar.
Det finns två typer av lopp: ”endless” där man ska man ta sig så långt man kan innan tiden tar slut, samt lopp där man tävlar mot fyra datorkontrollerade bilar om att komma först. Genom att byta fil tätt inpå framförvarande bil bygger man upp nitron som man sedan kan aktivera med ett knapptryck. Annars är det enda man gör att trycka vänster eller höger.
Att ge sig på loppen mot andra är dock meningslöst i början då man inte har en chans med bilen man startar med. Och här är spelets kanske största problem. Att köpa en ny bil kostar flera tiotusen, och uppgraderingar några tusen, men ett endless-lopp – enda sättet att tjäna pengar i början – ger några hundra i spelvaluta. Man måste alltså sitta och nöta samma lopp i timmar för att kunna avancera.
Street Racer Underground är inte något stort spel och kostar inte mycket pengar. Att det är simpelt behöver inte innebära att det är dåligt, men spelet hade ganska enkelt kunnat vara bättre, till exempel om det hade funnits fler än en miljö, om det hade gått att välja musik, eller kanske om man hade kunnat spela mot mänskliga motståndare. Som det är nu är det lite väl oambitiöst och obalanserat.

PETER ÖBERG

Läs mer