måndag 23 november
Spel: Ride 4

Spel: Ride 4

14 oktober, 2020

Artikel. Ride 4 utlovar ”den bästa spelupplevelsen en motorcykelälskare kan få”. Bil & Bostad testar.

Det råder inget tvivel om att Ride 4 är en ambitiös motorcykelsimulator. 180 motorcyklar, 30 banor, karriärläge och onlinefunktioner, hur många inställningsmöjligheter som helst gällande motorcyklarna, genomarbetad fysik, bra grafik, och så vidare. Men en sak som spelet inte har är en välanpassad svårighetsnivå. Det är helt enkelt väldigt svårt, med knappt tilltagna tider och där minsta lilla avvikelse från gudomlig perfektion i ens körning innebär att loppet är kört. Att man kan ställa in hur bra de datorstyrda motorcyklisterna ska vara och att det finns en tillbakaspolningsfunktion räcker inte när spelet i grunden är så pass oförlåtande. Må vara att jag inte är världens skickligaste spelare, men jag har de senaste två åren testat över 40 racingspel och -simulatorer och inget av dessa har en svårighetsgrad som kommer i närheten av den i Ride 4, så jag tror faktiskt inte att problemet ligger bara hos mig. Det finns stunder då spelet glimtar till och man kan ta in grafiken, känslan och det arbete som lagts ner, men i stort är det otillgängligheten som präglar spelet, tyvärr.
Kanske finns det hardcoremotorcykelsimulatorspelare som tycker allt detta är toppen. Grattis i så fall, då har ni ett spel för er här, med alla förtjänster som togs upp i inledningen av texten. Övriga som vill köra motorcykel i spelform gör bäst i att leta spelupplevelser någon annanstans.

PETER ÖBERG

Läs mer