måndag 23 november
Sveriges populäraste villor
Foto: Älvsbyhus

Sveriges populäraste villor

7 oktober, 2020

Artikel. Vilka nya husmodeller är populärast bland svenskarna, och vilka egenskaper värdesätter husköparna mest? Bil & Bostad har ställt frågan till landets ledande hustillverkare som med egna ord får berätta. Vi inledde inledde förra veckan med VårgårdaHus, Hjältevadshus och Eksjöhus, och fortsätter denna vecka med ytterligare fyra hus.

Olov Granström, försäljningschef Älvsbyhus, om deras populäraste hus.

Vilken är er populäraste husmodell?
– Älvsbyhus mest köpta husmodell är Linnea.
Vad utmärker detta hus?
– De som köper huset är både den mindre familjen som vill ha lite extra utrymme men även den lite större familjen som behöver fler sovrum. Huset är mycket yteffektivt, man får helt enkelt mycket boende för pengarna. Huset har en öppen och ljus planlösning med stora ytor och ett bra flöde mellan kök och vardagsrum. Med sovrummen på ena sidan av huset får man avskildhet till lugn och ro. Som alla våra hus är Linnea mycket energisnålt.

Malin Odeén, produktchef SmålandsVillan, om deras populäraste hus.

Vilken är er populäraste husmodell?
– Villa Kalmar är en storsäljare genom alla tider men även Villa Adelöv är populär.
Vad utmärker detta hus?
– Villa Kalmar är som gjord för den lilla barnfamiljen. Husets ena halva är en öppen, ljus och gemensam del med kök och vardagsrum. Den stora ytan gör det lätt för alla att umgås och den anslutande uteplatsen sätter pricken över i:et. I den andra delen av huset finns två sovrum och ett badrum, samt en klädvård med egen ingång. Trappan i entrén tar dig vidare upp till husets inredningsbara övervåning som du kan utforma som du vill och när det passar dig.

Patrik Andersson, marknadschef
Fiskarhedenvillan, om deras populäraste hus.

Vilken är er populäraste husmodell?
– Just nu är det Skimra.
Vad utmärker detta hus?
– Skimra är en lantlig dröm i stilren modern tappning. Den smala huskroppen i vinkel skapar en trivsam utemiljö med direktkontakt från stora delar av huset. Karaktäristiskt för hustypen är den branta taklutningen och de spröjsade dörr- och fönsterpartierna. Entrépartiet ligger praktiskt skyddat från Ryggåstaket i vardagsrummet ger huset extra karaktär samtidigt som plantaket över köksytan definierar köket i den öppna planlösningen.

Hanna Berglund, Myresjöhus, om deras populäraste hus.

Vilken är er populäraste husmodell?
– Ett av våra mest sålda hus är Smart 126.
Vad utmärker detta hus?
– Det är ett lagom stort hus som passar på de flesta tomter och har en populär planlösning, där föräldrasovrummet med egen wc och klädkammare ligger i ena delen av huset och barnens avdelning med sovrum, bad och allrum i den andra. Däremellan ligger de sociala ytorna med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ryggåstaket skapar rymd och gör att huset upplevs större.

Läs mer