måndag 23 november
”Stor efterfrågan på  alla typer  av bostäder”
Foto: Mäklarhuset

”Stor efterfrågan på alla typer av bostäder”

7 oktober, 2020

Artikel. Hur ser bostadssituationen ut i Umeå, och har den påverkats av corona? Bil & Bostad reder ut situationen med hjälp av stadens mäklare. Denna vecka pratar vi med David Bergh, fastighetsmäklare på Mäklarhuset.

Finns det något område på bostadsfronten som sticker ut på något sätt?
– Vi kan väl inte se att corona påverkat något område mer än andra. Efterfrågan har fortsatt varit stor på alla typer av bostäder, dock var utbudet på villor och fritidshus under våren lägre än det brukar vara. Efterfrågan på fritidshus har varit större än tidigare år vilket gjort att priserna på dessa stigit.
Är det något särskilt som den som planerar att köpa eller sälja bostad bör tänka på i dessa tider?
– Först och främst att följa myndigheternas råd. Om man tillhör en riskgrupp eller vill vara extra noggrann är det bra att veta att det går att kontakta mäklaren för att boka en privat visning eller ett privat möte.
Vad händer i höst och framöver?
– Vi ser en fortsatt bra efterfrågan på bostäder. Tillväxten är fortfarande stor och det byggs inte tillräckligt för att motsvara den ökningen.

PETER ÖBERG

Läs mer