måndag 23 november
Spel: Inertial Drift

Spel: Inertial Drift

7 oktober, 2020

Artikel. Inertial Drift bjuder på ett unikt styrsätt och en egen visuell stil. Bil & Bostad testar.

Hösten 2020 har sett många driftingspel. Förutom driftingsimulatorn CarX Drift Racing Online och retroracern Hotshot Racing har vi nu Inertial Drift. Det som utmärker Inertial Drift är kontrollsättet där man med handkontrollen i hand med vänstra styrspaken styr bilen och med högra styrspaken själva driftingen.
Det är inte bara genom styrsättet som Inertial Drift sticker ut. Spelet har en särpräglad visuell stil med cel-shading och mörka men starka färger, och dessutom, vilket inte hör till vanligheterna i ett racingspel, ett berättelseläge. I detta spelar man som någon av fyra karaktärer som tar sig an ett gäng lopp på deras väg mot att bli bättre förare. Inga stora grejer men mänskligt berättat och utan machotrams.
I de flesta loppen gäller det bara att vara snabb, men det finns också de där man ska drifta snyggt. Själva driftingen och kontrollmekaniken fungerar fint, dock med reservation för att det nästan är för stor skillnad på bilarna. I vissa räcker det att använda spakarna för att drifta medan man med andra måste släppa gasen eller bromsa. Det gör det svårt att hoppa mellan olika bilar och att svårighetsgraden blir ojämn då vissa lopp kräver en viss bil (som man kan ha svårt för).
Förutom berättelseläge och diverse olika lopp finns här också online- samt delad skärm-spelande. Ett ambitiöst, snyggt och i det stora hela lyckat spel.

PETER ÖBERG

Läs mer