onsdag 21 oktober
Villorna svenskarna vill ha
Foto: VårgårdaHus

Villorna svenskarna vill ha

30 september, 2020

Artikel. Det råder ingen brist på alternativ för den som tänker skaffa – och bygga – hus. Men vilka nya hus är egentligen populärast bland svenskarna?

Det finns mycket att beakta om man funderar på att bygga hus. Hur många rum man behöver, vilken planlösning, antal våningar, om det är någon särskild stil – klassisk, funkis och så vidare – man vill ha, inredning, energiförsörjning ... för att inte nämna priset och läget.
Villor finns i alla storlekar och prisklasser – från småhus till herrgårdar. Utbudet och variationen är stora, och då olika hustillverkare har olika inriktningar och stilar kan det vara en bra idé att kolla runt hos fler än en husleverantör för att hitta något som passar ens egna preferenser.
Bil & Bostad har kontaktat några av landets större husleverantörer för att ta reda på vilken av just deras husmodeller som är mest populär och vilka egenskaper det är som utmärker huset i fråga.
Alla svar fick inte plats denna vecka så vi återkommer med fler hus kommande veckor.

Emilia Arnstrand, kommunikatör VårgårdaHus, om deras populäraste husmodell.

Vilken är er populäraste husmodell?
– Vår populäraste husmodell just nu är alla våra ladhus, framför allt Villa Enhagen.
Vad utmärker detta hus?
– Huset har plats för en familj, samtidigt som det har stora öppna ytor för häng med familj och vänner. Huset tar för sig rent utseendemässigt och är en skandinavisk dröm!

Igor Amovic, husrådgivare Hjältevadshus i Umeå, om deras populäraste hus.

Vilken är er populäraste husmodell?
– Spira 175, ett 1,5-planshus med förhöjt väggliv.
Vad utmärker detta hus?
– Spira 175 är ett hus som passar både i stan och på landet. Huset är i klassisk stil och fungerar därför fint i alla miljöer och håller sig genom alla tider. Det har en flexibel planlösning och gott om plats för familjen, med upp till åtta rum. Det förhöjda vägglivet och vår lösning med takbalk gör en ryggåsovanvåning med enorm rymd.

Anders Olsson, Eksjöhus, om deras populäraste hus.

Vilken är er populäraste husmodell?
– Prio 143 är den husmodell som vi säljer flest av per år som det är nu.
Vad utmärker detta hus?
– Det är ett väldigt yteffektivt hus där varje kvadratmeter utnyttjas väl. Huset har hög standard rakt igenom samtidigt som det är väldigt prisvärt i det segmentet av hus. Det passar väldigt bra för barnfamiljen med en separat barndel med tre sovrum och ett bra allrum. I andra änden av huset finns föräldradelen med stort sovrum och eget badrum. Huset har ett stort mittparti med sociala ytor som kök och vardagsrum.

Läs mer