onsdag 21 oktober
”Många sökte sitt semesterparadis på hemmaplan”
Foto: Peter Lindeberg

”Många sökte sitt semesterparadis på hemmaplan”

30 september, 2020

Artikel. Hur har coronatiderna påverkat bostads-marknaden, och hur är bostadsläget i Umeå? Bil & Bostad reder ut situationen med hjälp av stadens mäklare. Denna vecka pratar vi med Peter Lindeberg, fastighetsmäklare på Mäklarringen.

Hur har bostadsåret 2020 sett ut för er del, och hur skulle du säga att corona påverkat marknaden?
– Corona året har inneburit en svårbedömd marknad för oss och för många andra branscher. Nu när vi nu börjar närma oss sista kvartalet och kan börja summera samt titta bakåt i backspegeln kan vi konstatera följande: Vid utbrottet av coronaviruset i mars blev det väldigt lugnt för oss vilket är förstås ganska naturligt med en pandemi över hela värden som ingen visste vart det skulle ta vägen. Under våren började marknaden komma åter och fritidshusen såldes som aldrig förr. Hemestern var ett faktum och många ville söka sitt semesterparadis på hemmaplan. Efter detta har marknaden ångat på i en väldigt bra takt och vi har slagit en del gamla rekordpriser på bostäder, vilket naturligtvis är roligt för oss och våra kunder.
Hur är läget just nu?
– Just nu ser vi positivt på marknaden och hoppas att alla håller sig till de kända råden: håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.
Du nämnde hemester; hur spenderade du din?
– Ja, den tillbringades i stugan, och lite fiske blev det ...

PETER ÖBERG

Läs mer