onsdag 21 oktober
”Vi ser ljust på framtiden”

”Vi ser ljust på framtiden”

23 september, 2020

Artikel. Hur är läget på bostadsmarknaden i Umeå, och vad ska man som bostadssäljare eller -köpare tänka på i dessa tider? Många har frågor, och mäklarna kan ge svar. Denna vecka pratar vi med Camilla Dahl, fastighetsmäklare på Boporten.

2020 har inte varit något vanligt år och många branscher har haft det svårt. Hur skulle du sammanfatta året vad gäller situationen på bostadsmarknaden?
– Året började starkt, första kvartalet var direkt jämförbart med 2019 i antalet försäljningar. I april började det dock skaka i takt med att media rapporterade allt mer om Covid-19 samt att vissa arbetsplatser var tvungna att permittera sin personal. Följdeffekten? Marknaden saktade långsamt in och i några veckor stod det ganska still. Det som såldes nådde inga rekordnivåer och 2020 såg ut att bli ett dystert år för bostadsmarknaden. Sen kom juni, proppen gick och därefter har antalet försäljningar ökat och priserna likaså!
Vilket är ditt viktigaste tips till den som funderar på att köpa eller sälja bostad?
– Det är, som alltid annars, viktigt att du börjar med att kontakta din bank för att gå igenom allt det ekonomiska med en sakkunnig. Vid köp av bostad är lånelöfte A och O! Vid försäljning är det en god idé att börja med att träffa några olika fastighetsmäklare för att jämföra olika varumärken och försäljningsupplägg. Personkemi, förtroende och god kommunikation är grunden till ett lyckat samarbete mellan dig och din mäklare oavsett pandemi eller inte.
Händer det något särskilt hos er i höst?
– Vi ser ljust på framtiden – bostadsmarknaden är het och trenden ser ut att hålla i sig! I höst hoppas vi kunna släppa ett väldigt spännande nyproduktionsprojekt tillsammans med en av våra samarbetspartners ...
Tidigare i år flyttade Boporten tvärs över gatan till Storgatan 42. Hur trivs ni i de nya lokalerna?
– Vi trivs fantastiskt bra i våra nya lokaler! Det är vår inredare Hanna Konradsson som har gjort alla färg- och materialval samt bestämt all inredning. Stor eloge till henne!

PETER ÖBERG

Läs mer