fredag 6 augusti
Spel: CarX Drift Racing Online

Spel: CarX Drift Racing Online

16 september, 2020

Artikel. Drifting innebär i bilsammanhang att sladda, och är något man kan tävla i eller syssla med bara för att det är kul. Och kul är det i driftingsimulatorn CarX Drift Racing Online.

Nu under hösten har det kommit flera driftinginriktade spel, som Hotshot Racing och Inertial Drift, och nu då CarX Drift Racing Online (nytt till Xbox One men finns också till andra format). Jag har själv (tidigare) aldrig riktigt fastnat för det här med drifting, men jag har uppskattat dessa spel, och frågan är om jag inte haft allra roligast med CarX Drift Racing Online.
Man inleder spelet med tre bilar i sin ägo. Genom att drifta bra i lopp får man poäng och pengar vilka ger tillgång till fler banor och bilar. Det finns också ett time attack-läge som är mer likt vanlig racing där man bara ska köra så snabbt som möjligt. Själva driftingen är ganska okomplicerad; det är bara att gasa och styra och använda handbromsen vid behov. Hur realistiskt allt är kan jag inte uttala mig om, men många inställningar finns det, och man upplever stor skillnad mellan olika bilar och konfigurationer. Att hitta en bil som passar en och lära sig kontrollera den blir ett rent nöje.
Överlag är grafiken bra. Vissa miljöer kan se lite platta ut vad gäller färger och ljussättning, medan andra ser fantastiska ut. Dock hackar bilden till ibland, främst när man ansluter till onlinerace men också i menyer.
Som spelets namn antyder finns också onlinefunktioner. Det är enkelt att hoppa in i något onlinelopp där man kan bara köra omkring eller delta i tävlingar mot de andra. Riktigt kul, precis som spelet i helhet.

PETER ÖBERG

Läs mer