fredag 6 augusti
Uppskattad dag med bilen i fokus
Foto: Elin Larsson

Uppskattad dag med bilen i fokus

9 september, 2020

Artikel. I helgen var det dags för årets MRF-dag att gå av stapeln och hos Umeås bilhandlare välkomnade man alla till öppet hus.

Bil & Bostad gav sig ut för att se hur uppslutningen och mottagandet var på MRF-dagen och överallt möttes vi av glada försäljare och besökare som var nyfikna på höstens bilnyheter. Istället för tårta bjöds på, för corona, specialanpassat fika bestående av inplastade kanelsnäckor vilket visade sig vara ett minst lika populärt val som den annars traditionsenliga tårtan.
– Vi har haft en jämn ström med besökare idag. Man märker att det är fler som är ute en sådan här dag även om det generellt brukar vara mycket folk på lördagar. Folk uppskattar fikat också, det var ett bra initiativ av MRF-gruppen att anpassa det med tanke på omständigheterna, säger Kristoffer Edholm på Umeå Van Service.
Några av de som besökte Umeå Van Service var vännerna Fredrik Fjellström och Henrik Ragnvaldsson som förenade nytta med nöje:
– Det var Henrik som hörde av sig nu på morgonen och undrade om jag ville med ut och kolla på bilar och det vill man ju, bilintresset är något som funnits med hela livet och Henrik skruvar lite med sina bilar också, berättar Fredrik.
– Ja, du är väl den enda som håller samma klass som jag i det här intresset tror jag. Man byter ju bil jämt, det var väl uppe i 30 stycken sist jag räknade, säger Henrik som även berättar att han just köpt en Jaguar.
– Så det var väl lika mycket att vi ville ut och provköra den, säger han med ett leende.
För dagen var det därför Fredrik som letade bil mest aktivt och de hade tidigare provat en Opel Grandland X.
– Jag har inte köpt den men den var bra, jag är lite nyfiken på plugin-hybrider, säger Fredrik.

Bilarna rullade hela dagen
Även på Burlin Motor var uppslutningen god. Några av de som kom för att provköra en av deras bilar var bland annat Wesam och Melek Alkafagi, och Jakob Ederlöf på Burlin Motor var nöjd med dagen.
– Vi har haft jättemycket folk hela dagen och våra bilar har gått hela tiden. Det blir som en extra fest med den här dagen inför att vi öppnar över helgerna. Det passade ju även väldigt bra med att vi hade våra premiärer av RAV4 Plugin hybrid och nya Yaris hybrid den här helgen, berättar han.
Några av de som passade på att besöka Burlin Motor var privatleasarna AnnHelen Karlsson och Stefan Sandmark.
– Vi kostar på oss att byta bil vart tredje år. Jag har passerat stadiet med att meka själv så då är det bekvämt att leasa. Man behöver inte fundera så mycket utan man har service och man har ett nummer att ringa om det händer något. Men det är väl en prioritering vad man vill lägga sina slantar på, alla kanske inte har råd att leasa men för oss har det funkat bra, resonerar Stefan.
De är också nöjda med Toyota som de hållit fast vid sedan de började leasa bil.
– Det har funkat jättebra. Vi var runt och tittade när vi skulle börja leasa och kom fram till att Toyota var bästa valet, men de ska inte tro att de äger oss för det, säger AnnHelen med ett skratt.
– Vi vill bidra i den mån vi kan men vi har inga laddningsmöjligheter själv. Toyota har alltid legat långt fram när det gäller laddhybrider så det var mycket det som gjorde att vi valde Toyota, och vi är väldigt positivt överraskade av den bil vi har nu, det är precis så vi vill ha det, berättar Stefan.

ELIN LARSSON

Läs mer