måndag 23 november
Spel: WRC 9

Spel: WRC 9

9 september, 2020

Artikel. Slingrande grusvägar, snabba rallybilar och banor från hela världen. Allt detta och mer hittar man i den gedigna rallysimulatorn WRC 9.

Ett år efter WRC 8 är nu del nio i utvecklaren Kylotonns officiella rallyserie här. Bland nyheterna finns tre ytterligare banor (Kenya, Japan och Nya Zeeland), möjligheten att skapa egna mästerskap samt förbättrad bilfysik.
Har man spelat åttan känns mycket igen. Här finns ett gediget karriärläge, flerspelar- och onlinetävlingar, en mängd lopp från platser över hela jorden och bilar från Toyota, Ford, Citroën och så vidare. WRC 8 hade även det finemang bilfysik och -känsla, men till denna del har man tagit hjälp av riktiga rallyförare för att det ska bli än mer autentiskt.
Personligen brukar jag inte vara särskilt lockad av långdragna karriärlägen utan föredra pang på-enkelhet, men WRC-spelen utgör undantaget. Balansen mellan att ordna med teamet och uppgraderingar, planera lopp och att tävla är helt rätt. Det är detaljrikt men inte för avancerat, och det mesta är anpassningsbart – karriärskötandet såväl som körningen och svårighetsgraden. Vanliga rallytävlingar varvas med historiska lopp och extremväderutmaningar vilket ger variation, och inte minst känns körningen aldrig orättvis, utan missar man något är det ens eget fel.
Grafiken är för det mesta toppen. Dock är bilden ibland något mörk, och på någon bana så pass att det var svårt att se, trots att loppet var dagtid. Förutom denna märklighet är detta ett toppenspel.

PETER ÖBERG

Läs mer