fredag 25 september
Spel: Project Cars 3

Spel: Project Cars 3

2 september, 2020

Artikel. Ett av årets mest emotsedda bilspel är här. Project Cars 3 tar simulatorserien i en delvis ny riktning.

Bil- och fordonsspel är traditionellt uppdelade i två läger – de realistiska simulatorerna och de lättsamma arkadspelen. Project Cars har fram tills nu stått stadigt i simulatorvärlden, men i trean är det inte lika självklart.
Upplägget i Project Cars 3 påminner om det i många mobilspel. Man inleder med en bil i den långsammaste klassen och samlar på sig pengar och erfarenhetspoäng för att avancera och köpa nya bilar. Här handlar det mindre om däckinställningar och depåstopp och mer om snabba lopp och uppgraderingar. Modernt och lättsamt men ändå med en realistisk grund, kan man säga.
Mängden innehåll (över 100 banor och 200 bilar) kan man inte klaga på, men lite synd är det att karriärläget är så pass låst och linjärt. Man kan köra ett fristående lopp med valfri bil, men det tar lång tid innan man äger de bilar man vill ha. Spelets svårighetsgrad är också hög, eller i alla fall ojämn. Somliga lopp är riktigt enkla medan andra vållade mig stora bekymmer, oavsett svårighetsinställningar.
Körkänslan är bra (den påminner kanske närmast om Grid), grafiken är bra, det finns gott om bilar och inställningar att fippla runt med, och det går att spela online. Allt är inte lyckat och välbalanserat men jag kan tänka mig att för någon som vill testa något lite mer realistiskt utan att gå all in i simulatorvärlden kan spelet passa.

PETER ÖBERG

Läs mer