fredag 25 september
Spel: Fast & Furious Crossroads

Spel: Fast & Furious Crossroads

19 augusti, 2020

Artikel. Den som väntar på nästa Fast & Furious-film får vänta ett tag till, men nu är i alla fall ett sprillans nytt Fast & Furious-spel här. Bil & Bostad testar.

Fast & Furious-filmerna anses kanske inte vara några mästerverk inom filmvärlden, men de har sina fans och visst kan de vara underhållande. Samma sak kan man säga om Fast & Furious Crossroads. Inget mästerverk, men underhållande är det.
Först kan vi slå fast att är man ute efter realistisk bilkörning har man inte mycket att hämta här. Crossroads är istället ett actionfyllt racingspel som fullt ut omfamnar sina galna bilstunts och sitt Fast & Furious-universum. Handlingen tar oväntat stor plats, med medverkande skådespelare som Vin Diesel, Michelle Rodríguez och Peter Stormare. Kort sagt går spelet ut på att utföra olika uppdrag, och det kan vara allt från att ta sig från punkt A till B till att få stopp på något fordon till att ta sig nedför ett berg medan det regnar klippblock, och varpå det är avklarat avancerar handlingen.
Förutom berättelseläget finns det också ett flerspelarläge online där tre lag tävlar mot varandra. Detta är kanske kul för stunden men känns inte som att det kommer locka någon längre tid.
Grafiken är lite ojämn men helt okej och tekniskt sett finns inte mycket att anmärka på. Spelet har inte fått jättebra omdömen, men jag gillar det. Det är varierat, actionfyllt, inte alltför svårt och – som sagt – underhållande.

PETER ÖBERG

Läs mer