fredag 25 september
Smarta prylar
Foto: Medelhavskeramik.se

Smarta prylar

29 juli, 2020

Artikel. Med rätt prylar till trädgården kan man både spara pengar och vara snäll mot miljön. Här är tre tips!

Vattentunna av keramik
Med en tunna som samlar upp regnvatten slipper man använda kranvatten när man vattnar ute. Det finns ett stort urval av modeller och återförsäljare. Tunnor i plast är ofta billigare, men denna i keramik från Medelhavskeramik.se har kanske lite mer stil. Rymmer 130 till 430 liter beroende på modell och kostar mellan 3390 och 6790 kronor.

Solcellslampor
Med solcellslampor i trädgården kan man lysa upp utemiljön utan att behöva dra sladdar eller byta batterier, då de laddar under dagen för att kunna lysa på natten. Kodiak Solcellslampa är en snygg sensorlampa som lyser endast när någon passerar nära den. Just denna ”spjutmodell” (den sticks ner i jorden) kostar 390 kronor från Solarcamp.se.

Roterande kompost
Det finns några olika lösningar att välja mellan om man vill börja göra egen jord genom att kompostera. En lite mer påkostad lösning är denna varmkompost från Joraform som är roterbar, och tack vare stativet är den också skadedjurssäker och enkel att tömma då en skottkärra ryms under. Den minsta modellen kostar 3590 kronor och den största 10 010 kronor.

Läs mer