söndag 31 maj
Spel: Super Toy Cars 2

Spel: Super Toy Cars 2

13 maj, 2020

Artikel. Super Toy Cars 2 är ett sprillans nytt kartracingspel. Bil & Bostad testar.

Super Toy Cars 2 har samma fina idé som klassikern Micro Machines – att man tävlar med leksaksbilar i vardagliga miljöer. Men till skillnad från Micro Machines där man ser bilarna ovanifrån är Super Toy Cars 2 ett kartracingspel med tredjepersonsvy.
I menyerna kan man välja mellan karriärläge, enskilda lopp (med eller utan powerups, utslagning, demolition derby och så vidare), och ett garage där man kan köpa nya bilar och fixa med dessa. Karriärläget består av ett gäng cuper. Bilarna är indelade i fem typer, och ofta måste man ha en viss typ av bil till en viss cup. När man klarat en cup får man poäng och pengar vilket låser upp fler cuper och låter en köpa nya bilar. Att spela cuperna är riktigt kul, mycket tack vare variation man får genom att de består av olika sorters lopp.
Det som förtar nöjet något är krockfysiken och de långa animationerna när man kraschar. Bara man nuddar en vägg eller ett objekt kan man bli stående eller hamna baklänges. Detta innebär visserligen att man snabbt blir tvungen att lära sig att drifta för att kunna ta kurvorna bättre, men detta å sin del gör spelet onödigt svårt för yngre spelare.
Spelet har en del kul idéer som en magnetpowerup som låter en kasta objekt på andra. Grafiken är ojämn, men somliga miljöer ser riktigt bra ut. Det går att också att spela mot andra på delad skärm och online. Det är ett okej spel, men med lite mer finputs hade det kunnat vara en höjdare.

PETER ÖBERG

Läs mer