söndag 31 maj
Spel: Antigraviator

Spel: Antigraviator

13 maj, 2020

Artikel. Snabbt, snyggt, men också svårt. Bil & Bostad testar det futuristiska racingspelet Antigraviator.

I Antigraviator befinner vi oss 200 år in i framtiden där det tävlas med toksnabba svävarfordon, här kallade ”gravs”. Det rör sig alltså om snabb, futuristisk racing i ungefär samma stil som Wipeout och Grip.
När man sätter igång spelet möts man förutom av en liten tutorial av turneringar, snabbrace och en hangar där man kan fixa med sina fordon. När man sedan börjar spela är det två saker man slås man av: att det är snyggt, och att det är väldigt snabbt. Det känns tokigt att klaga på att ett spel är snabbt då det är hela grejen med det, men somliga kommer nog att tycka att det är för snabbt – eller i fall för svårt. På vissa banor – även tidigt i spelet – gick det för undertecknad bara inte att placera sig i topp. Även om det går det att öva upp sig hade någon form av svårighetsinställningar eller enklare inledande banor varit välkommet.
Vad gäller själva loppen finns det några olika varianter – vanliga lopp, utslagstävlingar och så vidare. På banorna finns också små rektanglar man kan samla och använda till antingen fartskjuts eller att placera ut fällor. Detta fällinslag känns inte helt nödvändigt men adderar lite strategi.
Banorna – som det finns många av – ser riktigt bra ut, fartkänslan är suverän och man kan tävla online eller på delad skärm. Summa summarum erbjuder Antigraviator bra och snygg fartracing. Ju mer jag spelade desto mer uppskattade jag det.

PETER ÖBERG

Läs mer