söndag 31 maj
”Ett hem präglas otroligt mycket av sin ägare”
Foto: Janne Danielsson/SVT

”Ett hem präglas otroligt mycket av sin ägare”

29 april, 2020

Artikel. Hon är ett bekant ansikte för svenskar i alla åldrar. För de yngre som en av programledarna för ”Sommarlov”, och för vuxna som den som guidar tittare och deltagare till olika fantastiska hem i ”Vem bor här?”. Bil & Bostad har pratat med Malin Olsson.

Vad är roligast med att göra Vem bor här?
– Det roligaste är att man får se saker man aldrig sett förut, som hem som ser ut som slott, kyrkor som byggts om till hem, helt runda hem och hem med fantastiska samlingar med allt från blommor till dockor eller porslin... Sen älskar jag att träffa deltagarna, de är fantastiska och så härliga! Det är kul också att tittarna kan vara med och tävla.

Hur mycket säger ett hem egentligen om dess ägare?
– Ett hem präglas ju otroligt mycket av sin ägare, det är som att titta in i en människas inte ... Har man det helt stilrent är man nog en noggrann person som behöver lugn runt sig. Ett hem med samlingar säger att här bor en person som är ständigt i jakt, som är en sakletare och som mår bra av att omge sig med fina ting. Jag tror att allt från färgsättning till stil generellt, inredningsföremål och så vidare, ändå säger en del om ägaren till hemmet.

Vad utmärker ditt eget hem? Finns det någon särskild stil du gillar?
– Jag har ett hem med lugna färger – blått, grått som går i industriell stil, jag har mycket växter och försöker blanda in så mycket organiskt som möjligt för att få ett levande och personligt hem. Det kanske är lite brokigt här och där, men jag gillar att allt inte är perfekt så att jag har projekt att jobba på!

PETER ÖBERG

Läs mer