söndag 31 maj
Bildesigntrender

Bildesigntrender

29 april, 2020

Artikel. Bil & Bostad spanar in trender inom bilar och design – allt från biltyper till mer specifika detaljer. Grillar och belysning är i fokus denna vecka.

Den stora grillens återkomst
Stora grillar på bilar är inget nytt, men oftast är det på lyxbilar och stora amerikanska pickuper och suvar de har kunnat ses. Men under 00-talet var rediga grillar en trend och dök upp även på vanliga personbilar. Denna trend mattades sedan av ... men bara tillfälligt. För nu är de stora grillarna tillbaka – och på fler bilar än någonsin. Från jättejänkare till småbilar och allt däremellan.

Streck i belysningen
Belysningen på bilar blir allt listigare. En trend vi ser just nu är nämligen horisontella linjer mellan och genom belysningen. Dessa linjer finns i några olika varianter. Vanligt är en kromad list som går mellan baklysena, och ibland även genom dessa. På strålkastare fram kan linjen utgöras av en list eller en egen, tunn strålkastare som delar in resten av belysningen i en övre och en undre del.

Läs mer