söndag 31 maj
Spel: Bears Can’t Drift!?

Spel: Bears Can’t Drift!?

1 april, 2020

Artikel. Kan björnar sladda? Det råder ingen tvekan om att svaret på den frågan är ”ja” efter att ha spelat kartracingspelet Bears Can’t Drift.

Klassisk kartracing med sladdande björnar är vad som väntar i Bears Can’t Drift. Spelet har funnits i ett par år men släpptes i dagarna även till Xbox One.
Här finns alla de vanliga ingredienserna ett kartracingspel bör innehålla: gullig-humoristisk grafik och stil, banor i fantastiska miljöer, en bunt vapen och powerups samt möjlighet att spela mot andra på delad skärm.
Spelet använder sig av en hubbvärld där man väljer svårighetsgrad och transporterar sig mellan tre världar i vilka man sedan kör runt och väljer bana. Handling eller karriärläge saknas; däremot finns förutom vanliga lopp ett picknickläge som går ut på att köra runt och samla mat.
Bears Can’t Drifts styrkor är den snygga grafiken, den charmiga designen och den responsiva spelkontrollen. Tyvärr har spelet också en del svagheter, som ett allmänt opedagogiskt upplägg vad gäller menyer och alternativ samt bristfällig ban- och spelvärldsdesign. Det är ibland otydligt var banan går och då det händer att man studsar iväg och hamnar någon helt annanstans på banan, och det saknas en karta, tappar man lätt bort sig, i alla innan man lärt sig banorna utantill.
Grunden i Bears Can’t Drift är bra men några onödiga missar förtar glädjen något. Priset är relativt lågt och för kartracingentusiasten kan det ändå vara värt att pröva.

PETER ÖBERG

Läs mer