söndag 31 maj
Spel: DCL – The Game

Spel: DCL – The Game

18 mars, 2020

Artikel. Det är inte lätt att flyga drönare. Eller åtminstone att göra det bra. Bil & Bostad testar drönarracingsimulatorn DCL – The Game.

Drone Champions League (DCL) är namnet på den professionella drönarracingligan. Här tävlar människor med sina drönare på banor över hela världen. DCL – The Game är det officiella DCL-spelet där man från sin dator eller konsol kan prova på hur det är att flyga och tävla med drönare på digitala versioner av verkliga banor.
Det finns några svårighetsnivåer och kontrollsätt att välja mellan, från den enklaste där man inte behöver bry sig om höjden utan bara styr framåt, bakåt och åt sidan, till kontroller som de är i verkligheten. De sistnämnda lyckades jag aldrig bemästra, utan fick nöja mig med att växla mellan de tre övriga, enklare, sätten. För en nybörjare som aldrig flugit drönare är det nämligen långt ifrån enkelt att bemästra flygandet, inte minst då man också är under tidspress och spelet kan vara toksnabbt.
Spelet innehåller några olika typer av drönare och en mängd banor; dock saknas ett karriärläge. Grafiken är inte spektakulär men fullt godkänd, men viktigast är att spelet flyter på bra, och det gör DCL – The Game oavsett hur snabbt det går. Hur realistiskt spelet är är svårt för en icke-insatt att bedöma, men det är i alla fall positivt att man genom de olika inställningarna bjuder in olika typer av spelare. En kul grej med spelet är också att man, om man är bra nog, kan kvala in till riktiga DCL-tävlingar.

PETER ÖBERG

Läs mer