onsdag 1 april
Spel: House Flipper

Spel: House Flipper

4 mars, 2020

Artikel. Drömmer du om att renovera hus och inreda bostäder åt folk? Detta är exakt vad man gör i spelet House Flipper.

Till mobila format finns det en mängd hus- och trädgårdsfixarspel av lättsammare karaktär, men för den som vill ha något mer realistiskt och ingående är alternativen färre. Här kan House Flipper, som släpptes till PC år 2018 och nu letat sig till Xbox och Playstation, fylla ett tomrum. House Flipper är helt enkelt en husfixarsimulator. Man köper nedgångna hus, renoverar och inreder dem, och säljer dem.
Spelet inleds med att man städar, installerar element och målar några väggar i ett par hus. Nya verktyg görs tillgängliga allt eftersom, och när uppdrag är avklarade belönas man med pengar. Snart kan man köpa egna hus som man renoverar och säljer till förtjänst.
House Flipper spelas i förstapersonsvy. Miljöer såväl som menyer är lättnavigerade även på konsol och det finns en stor mängd grejer att göra och varor att köpa. Det kan vara lite fippligt att placera saker i rummen, men i det stora hela fungerar allt fint rent tekniskt. Grafiken är okej utan att vara märkvärdig.
För tillverkare av simulatorer gäller det att hitta en bra balans mellan realism och detaljrikedom å ena sidan och spelbarhet å andra sidan. House Flipper lyckas rätt så bra med detta. Spelet är genomtänkt och det är inte svårt att göra de saker man ska göra, däremot krävs både tålamod och tid om man verkligen vill att saker ska bli bra.

PETER ÖBERG

Läs mer