torsdag 13 augusti
Bildesigntrender

Bildesigntrender

12 februari, 2020

Artikel. Bil & Bostad fortsätter spana in trender inom bilar och design – allt från biltyper till mer specifika detaljer. Denna vecka kikar vi på motorhuvar och en trendande färg.

Gult
Vi har tidigare skrivit om de ”trendande” färgerna orange och korallblått. En annan färg som syns allt oftare är gult. Och då särskilt gula färger med inslag av antingen guld och ljusbrunt – senapsgult om man så vill – eller orange. Lite murrigare eller varmare än vanlig gul färg.

Långa motorhuvar
Långa motorhuvar har funnits länge, men under senare år har det varit mycket sluttande vindrutor placerade långt fram, vilket tillsammans med högre bilar i form av crossovermodeller och suvar resulterat i höga och ganska korta motorhuvar, generellt sett. Men nu ser vi bilar som går mot strömmen och istället stolt visar upp långa, platta motorhuvar. Ofta rör det sig om sportigare bilar och coupéer. Intrycket som ges är ett av kraft.

Läs mer