söndag 31 maj
Ny trend: partyspel med hus- och flyttema

Ny trend: partyspel med hus- och flyttema

18 december, 2019

Artikel. Om man vill testa livet som flyttarbetare, inreda bostäder tillsammans med vänner eller sabotera gräsmattor så finns det mycket att göra i spelvärlden just nu.

Couch co-op kallas de på engelska, ungefär ”soffsamarbete” på svenska; en typ av spel som spelas tillsammans med andra och som går ut på att man hjälps åt. Samarbetsinriktade partyspel har fått ett uppsving de senaste åren, med Overcooked, som först släpptes 2016, som ett av de mest populära spelen i genren. I detta spel gäller det att laga mat och utföra kökssysslor allt medan den knappa tiden rinner ut och diverse knasigheter sätter käppar i hjulet.
Just nu ser vi en trend med humoristiskt inriktade spel som har hemmet i fokus eller som handlar om att flytta. Inte helt osannolikt är att några av dem inspirerats av Overcooked. Flera är couch co-op-partyspel, men här finns också spel för en spelare och så kallade sandlådespel där man rör sig mer eller mindre fritt i en öppen värld.
Racingtitlar och fordonssimulatorer kommer det en stadig ström av, men hus- och hem-spel har varit ovanligare. Kul att det nu kommer fler sådana spel, tycker Bil & Bostad.

Aktuella och kommande partyspel med hus- och flyttema: Moving Out, Tools Up, Radical Relocation, Totally Reliable Delivery Service och Mowin’ & Throwin’.

PETER ÖBERG

Läs mer