fredag 25 september
Spel: Ultimate Racing 2D

Spel: Ultimate Racing 2D

11 december, 2019

Artikel. Gillar man gammaldags ovanifrånsedd racing är detta det ultimata spelet. Det menar i alla fall tillverkarna av Ultimate Racing 2D.

Ultimate Racing 2D är ett racingspel i klassisk stil sett ovanifrån, som efter ett och ett halvt år på pc nu har dykt upp även på konsol. Spelet innehåller en stor mängd fordon – allt från gokarter, sportbilar och motorcyklar till gaffeltruckar och limousiner – och en stor mängd banor. Här finns mästerskap och karriärläge och flerspelarfunktioner (för upp till åtta spelare lokalt). Det är alltså ett välfyllt spel, särskilt sett till priset.
Vad gäller själva körningen så är den enkel att komma igång med men svår att bemästra. Man gasar, bromsar och styr, och det gäller att ta kurvorna ultimat för att inte tappa fart. Normalt är det mellan tio och 20 bilar i ett lopp, och att avsluta i någon högre position är svårt – i alla för denna skribent som inte är den spelskickligaste i landet. Minsta lilla misstag straffar sig, och att det ibland kan vara svårt att se vilket fordon som är ens eget – de är små på skärmen och motståndare kan se exakt likadana ut som en själv – gör inte det hela lättare.
Jag kan dock tänka mig att den som gillar denna typ av spel – och är bättre lämpad att ta sig an speltekniska utmaningar – kommer kunna ha mycket kul med det. Varken grafik och ljud imponerar visserligen, men i vad gäller innehåll och spelbarhet levererar det.

PETER ÖBERG

Läs mer