fredag 25 september
Spel: Tools Up!

Spel: Tools Up!

11 december, 2019

Artikel. Somliga älskar att renovera och fixa i hemmet, medan andra gärna låter bli. Men hur kul är renovering i spelform, tillsammans med kompisar? Bil & Bostad testar det nya partyspelet Tools Up.

Att stress, förvirring och samarbetssvårigheter faktiskt kan vara roligt visade spelet Overcooked som släpptes 2016. Tools Up är ett spel i samma anda, men istället för att hantera olika moment i ett kök (medan man störs av allehanda knasigheter) ska man här renovera bostäder.
Tools Up är alltså ett partyspel där upp till fyra spelare under tidspress målar, lägger mattor, bär möbler och städar för att iordningställa lägenheter så snabbt som möjligt för så höga poäng som möjligt.
30 lägenheter finns, och till varje lägenhet hör en ritning som visar vad som ska göras. Inledningsvis är det bara ett rum som ska få ny färg, men snart ökar svårighetsgraden. Och det rätt så rejält. Man får heller inte några tydliga instruktioner gällande hur man spelar utan är tvungen att klura ut detta själv. Det är dock inte där utmaningen ligger – det är främst två knappar som används förutom styrningen – utan det svåra är att hinna göra de grejer man ska.
Även om det går att spela själv är spelet både enklare och roligare om man är fler som spelar. Designen är trevlig – spelet är färgglatt och karaktärerna charmiga. Slutomdöme: ett välgjort partyspel för de som gillar utmaningar.

PETER ÖBERG

Läs mer