onsdag 1 april
Spel: Grid

Spel: Grid

9 oktober, 2019

Artikel. Gillar man snabba bilar och tuff racing är det lätt att upskatta Grid. Bil & Bostad testar ett av årets bästa racingspel.

Det fjärde Grid-spelet innebär en nystart för Codemasters racingspelserie. I Grid är det racingen, och inget annat, som är i fokus. Här finns ingen öppen värld att köra runt i, ingen handling med störiga mellansekvenser, och inga komplicerade menyer att traggla igenom.
I centrum är istället det omfattande karriärläget innehållandes en mängd lopp där man får ratta allt från Minis till moderna tävlingsbilar. Loppen körs både på verkliga racingbanor och i miljöer från diverse städer. Presterar man bra låses fler tävlingar upp och nya bilar kan köpas. Man kan också köra snabbrace och välja fritt bland banorna, eller spela online där man också kan skapa egna lopp som man själv vill ha dem. Det går dock inte att spela på delad skärm.
Själva körningen känns åt det mer arkadiga hållet samtidigt som spelet också innehåller en del simulatoraktiga element. Codemasters har pratat om att spelet ska passa alla, oavsett om man bara vill sätta igång och köra utan krångel eller fördjupa sig och ha mer utmaning och realism.
Grid är ett av dessa spel som helst bör köras med kameran inifrån kupén. Det klonkar och smäller, motorerna vrålar, och närvarokänslan är fantastisk. Dessutom imponerar grafiken. Det man kan anmärka på är småsaker; i stort är detta ett riktigt bra – och intensivt – spel som rekommenderas för racingentusiaster.

 

PETER ÖBERG

Läs mer