onsdag 1 april
Byggkollen: Umestan 19 och Östra Strandgatan 24
Illustration: Lerstenen

Byggkollen: Umestan 19 och Östra Strandgatan 24

9 oktober, 2019

Artikel. Umestan 19

Umestan i riktningen mot Vildmannavallen är just nu fyllt med lyftkranar och byggarbetare. Anledningen är ett nytt kontorshus.

”En självsäker byggnad med nutida formspråk i samspel med befintliga fastigheter”, så beskriver Lerstenen det nya kontorshus som just nu uppförs på Umestans företagspark, nära Vildmannavallen. Umestan 19 heter byggnaden som när väl färdig kommer gå i färgerna koppar och guld, och år 2021 ska huset och dess 9500 kvadratmeter stora kontorsytor vara redo för inflyttning.

 

Östra Strandgatan 24

Ett modernt kontorshus med centralt läge, så beskrivs det nya kontorshuset längs Östra Strandgatan.

Det har under en period varit trångt på Östra Strandgatan mellan Kyrkbron och Konstnärligt Campus. Orsaken är bygget av Östra Strandgatan 24 i kvarteret Laxen, men nu närmar sig färdigställandet av Balticgruppens senaste kontorshus. Lokalerna är på 5300 kvadratmeter fördelade över fyra våningar. De första hyresgästerna har redan flyttat in i det miljö- och energismarta huset som ritats av arkitekten Gert Wingårdh.

Läs mer