onsdag 1 april
Spel: Bus Simulator

Spel: Bus Simulator

18 september, 2019

Artikel. Om du drömmer om att testa livet som busschaufför är Bus Simulator spelet för dig.

Det finns simulatorer inom de flesta områden numera, där Farm Simulator och lastbilar i lervälling-simulatorn Mudrunner bara är två exempel på sådana som blivit populära. Bus Simulator har funnits till PC ett tag, och har nu kommit även till Xbox One och Playstation 4.
Bus Simulator går ut på att bygga upp ett eget bussföretag – och att köra en massa buss, förstås. Man inleder med en buss som man trafikerar på en enkel stadsrutt, och snart kan man köpa fler fordon från någon av spelets fyra busstillverkare, anställa folk och utvidga rutterna.
Den mesta tiden spenderar man i bussen, där man inte bara kör utan också manuellt måste sälja biljetter, öppna dörrarna, plocka upp skräp och så vidare. Spelets svårighet och hur simulatorlika grejer ska vara kan anpassas inom vissa ramar.
Rent grafiskt håller spelet en ojämn kvalitet. Vissa saker ser ganska primitiva ut, medan andra ser okej ut eller bättre än så. Bilduppdateringen är inte den bästa utan hackar till då och då.
Själva körningen fungerar bra och kan vara märkligt rogivande, och spelet är inte heller överdrivet komplicerat, vilket annars kan vara fallet i en del simulatorer. Har man drömt om en karriär inom bussbranschen eller vill testa en inte alltför avancerad simulator så är detta ett helt okej val.

PETER ÖBERG

Läs mer