onsdag 1 april
Byggkollen: Lundabron och Västra stranden

Byggkollen: Lundabron och Västra stranden

18 september, 2019

Artikel. Det byggs för fullt i Umeå. Byggkollen uppmärksammar byggprojekt som är på gång i staden – allt från vägprojekt till byggnader och bostadsområden.

 

Lundabron

Efter några förseningar närmar sig nu färdigställandet av Lundabron över Umeälven i höjd med Lundåkern.

Det var år 2016 som det klubbades att det skulle bli en gång- och cykelbro över Umeälven vid Bölesholmarna. Bron binder samman stadens västra delar (på älvens norra sida) med Västteg och Bölesholmarna, och blir Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik. För ökad stabilitet är bron timglasformad, alltså smalare i mitten än vid kanterna.

 

Västra stranden

Inflyttningsdatumet närmar sig för Västra strandens boende. De fyra elvavåningshusen i naturskön miljö innehåller 170 bostadsrätter.

Västra stranden vid Umeälven, Väst på stan, består av fyra elvavåningshus vilka har uppförts i två etapper. Första etappens lägenheter är slutsålda och snart färdigställda, medan andra etappens bostäder väntas vara klara för inflyttning år 2021. Totalt finns i husen 173 lägenheter på mellan ett och fyra rum.

Läs mer