måndag 10 augusti
Spel: FIA European Truck Racing Championship

Spel: FIA European Truck Racing Championship

31 juli, 2019

Artikel. Bil- och motorcykelspel finns det mängder av, men lastbilsspelen är inte lika vanliga. Nu är racingsimulatorn FIA European Truck Racing Championship i alla fall här och Bil & Bostad har testat.

FIA European Truck Racing Championship har den verkliga lastbilsracingserien med samma namn som förlaga. Spelet är en racingsimulator och upplägget är som det brukar vara i denna typ av spel med snabbrace, mästerskap, karriärläge och så vidare, och mängder med inställningar.
Lastbilarna man kör väger kring fem ton och kan ha över tusen hästkrafter. Man har lyckats bra med känslan av tyngd i fordonen som gärna vill fortsätta rakt fram om man oförsiktigt gasar på. En annan sak som skiljer från bilspel är att man måste ha koll på bromsarna så att de inte överhettas; detta görs genom att med ett knapptryck spreja dem med vatten medan man kör.
Banor och lastbilar (Mercedes-Benz, Scania, Man och så vidare) är hämtade från verkligheten. Grafiken är helt okej men inte spektakulär, och ljudet är bra medan musiken mest består av sedvanlig skränig gitarrock.
Sammanfattningsvis är spelet innehållsrikt och välgjort. Har man ett intresse för simulatorer och lastbilar bör man kolla in det, medan andra kanske inte har så mycket att hämta. Att spela sig igenom karriärläget tar tid, och är man en sådan som vill gotta ner sig i sådant finns det mycket att hämta här. Det är också kul med ordentliga flerspelarfunktioner och att man kan tävla mot varandra på delad skärm.

PETER ÖBERG

Läs mer