Foto: Techno-Classica essen

Mässan i Essen en fest för bilälskare

Tyska Essen var i slutet av mars månad i centrum för många bilentusiasters blickar. Då ägde nämligen bilmässan Techno-Classica rum – känd som mötespunkten med stort M för älskare av klassiska bilar.

På den tjugosjätte upplagan av Techno-Classica Essen fanns 1250 utställare från totalt 30 länder på plats, och antalet besökare uppgick till hela 190 000 stycken.
För första gången gästade den italienska karosstillverkaren Zagato mässan och visade upp sina skapelser för bilmärken som Alfa Romeo, Aston Martin, Ferrari, Lancia och Maserati. Det sistnämnda företaget fyller 100 år och hade med sig bilar tillverkade mellan 1914 och 2014. En tredje nyhet – och höjdpunkt – var den brittiska sportbilstillverkaren AC, känd för modeller som AC Cobra, som för första gången gästade Techno-Classica.
Horch, Auto Union, DKW och NSU är namn som Audi-entusiaster nog känner igen. Den tyska biltillverkaren firar 100 år inom motorsport och ställde ut åtta historiska racingbilar och två motorcyklar. En annan biltillverkare som uppmärksammade sina framgångar inom motorsporten var Volvo, och besökare kunde se den PV 544 som vann Safarirallyt år 1965, bredvid en 2013 års Polestar S60 STCC. Även Mercedes-Benz hade en stor utställning med tretton bilar från sina 120 år av bilsport. Räckte inte det fanns hela sjutton tyska Mercedes-Benz-föreningar på plats.
JONNY BERGGREN

Fler Artiklar
Klicka och läs!